Bliv godt klædt på til at stemme ved folketingsvalget

Bliv godt klædt på til at stemme ved folketingsvalget

Hvert fjerde år afholdes der i Danmark folketingsvalg. Her skal du som vælger stemme på, hvem der skal i Folketinget. Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvem der sidder i Folketinget. I samarbejde med regeringen er det nemlig Folketinget, der laver lovgivningen i Danmark. Derfor har Folketinget også en stor betydning for Danmarks nutid og fremtid.

Hvis du også gerne vil have en indvirkning på, hvordan Danmark skal være, bør du derfor stemme til folketingsvalget. Hvis du ikke ved, hvem du helt præcist skal stemme på, kan du roligt læse videre. Her finder du nogle gode råd til at udvælge den rette folketingskandidat.

Bliv afklaret med, hvad der er vigtigst for dig

Som person har du sikkert mange holdninger. Det kan du være helt sikker på, at folketingskandidaterne også har. I princippet skal en folketingskandidat forholde sig til alt fra, hvornår en pølsevogn i Danmark skal lukke om aftenen, til hvordan en EU-beslutning skal implementeres. Netop derfor er det også meget sjældent, at du kan finde en folketingskandidat, som du er fuldt ud enig med.

I stedet bør du fokusere på de politiske kernesager, der er allervigtigst for dig. På den måde er det væsentligt lettere at finde den rette folketingskandidat.

Vær kritisk over for kandidaten

Når du har fundet en eller flere folketingskandidater, som du er enig med, er det tid til at være kritisk. Én ting er, at du er enig med kandidaten. Du skal også sikre dig, at vedkommende har mulighed for at føre sine politiske ambitioner ud i livet.

Derfor bør du undersøge, hvordan kandidaten helt præcist vil komme i mål med sine kernesager. Det bør kandidaten selv have en plan for. Men hvis du ikke kan finde den, er du i din gode ret til selv at spørge kandidaten. Det kan du blandt andet gøre via mail eller ved at ringe.

Nogle mennesker tror, at det er en ret, der er forbeholdt journalister eller embedsmænd. Men som helt almindelig vælger har du også al ret til at kontakte en folketingskandidat.

Formentlig kommer du til at snakke med en sekretær eller lignende. Men det er også helt i orden. Bare så længe du får et sandfærdigt svar på dit spørgsmål.

 


Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *