Man kan ikke komme udenom at de danske virksomheder anvender IT på daglig basis. Det ville være udfordrende at udføre sit arbejde uden Internet, mails og mulighed for at kunne bogføre, sende fakturaer, ordrebekræftelser, rykkere osv. Mange virksomheder vælger at anvende specifikt software, når de skal sende fakturaer, styre arbejdstimer, løn og ordrer til kunder. Her kommer erp på banen.
Det er software, der understøtter medarbejdere i at udføre al arbejde indenfor økonomistyring, varehåndtering, indkøb, salg osv. Denne software kan hjælpe med at danne overblik over kontoskemaer, indkøb, salgsstatistik, produktionen samt igangværende sager og projekter. Der er flere store softwarehuse, der har udviklet software til erp. En af de store spillere er Microsoft. Microsoft har udviklet denne software i flere år og har gennem tiden udviklet flere udgaver af denne software. Programmet Microsoft Dynamics 365 Business Central er meget udbredt og bliver anvendt af virksomheder i hele verden. Man kan selv vælge sprog i programmet, og det er oversat til stort set alle sprog i verden. Microsoft har også været opmærksom på at udvikle forskellig funktionalitet i programmet, så det er tilpasset det land og landets regler i forhold til regnskabslov, moms og andre regler. En virksomhed kan have flere regnskaber i programmet, så man f.eks. kan have et regnskab til holding, et til drift, et til test og evt. andre afdelinger eller selskaber. Desuden kan den enkelte bruger i programmet tilpasse det. Er man bogholder, kan man arbejde i det rollecenter, der hedder Bogholder, hvor man automatisk vil få vist pengestrømme, bilag til godkendelse, udeståender og andet lignende relevant data. Herfra er der også hurtigt adgang til f.eks. at oprette en ordre. Idet programmet er brugervenligt og indeholder meget relevant funktionalitet, vælger mange virksomheder i Danmark at anvende det.
For at kunne arbejde med erp skal man have undervisning i, hvordan det fungerer. Her vil de fleste finde en konsulent, der kan undervise i programmet. Der er nemlig mange funktioner, man skal have kendskab til. Ikke mindst skal man have viden om, hvad de forskellige funktioner betyder. En konsulent kan forklare om programmets funktioner og samtidigt undervise i, hvordan man f.eks. opretter en faktura, kunde, leverandører, ordre, stykliste, sag osv. Når det kommer til at opsætte momsbogføringsgrupper, dimensioner, styklister osv., er det en klar fordel for mange at få en konsulent til at hjælpe. Hermed får man gjort det rigtigt, og kan sikre at udregninger bliver foretaget korrekt i programmet. En konsulent kan også hjælpe med at oprette workflows samt integrere programmet med andet software.