Investering i andelsbolig som forældrekøb er attraktivt

Investering i andelsbolig som forældrekøb er attraktivt

Investering i lejlighed til jeres barn er både fordelagtigt for jeres barn og jer selv som forældre. På den kan I sikre, at jeres barn får en bolig under sin studietid. For det kan være svært at finde en studiebolig eller et kollegieværelse, da behovet ses større end udbuddet. Især i storbyerne.

Hvad I som forældre skal være opmærksom på ved forældrekøb

Der er gældende lovgivning og skatteregler på området, som skal opfyldes for at forældrekøb andelsbolig lader sig gøre bl.a. kan det være ophævelse af bopælspligten. Det er vigtigt inden et køb, at kende disse regler også i form af andelsforeningens vedtægter Forældrekøb andelsbolig.

Ligeledes skal en lejekontrakt eksisterer i forhold til jeres barn, da det jo er jeres barn, der skal bo på adressen. Men også for at opfylde juridisk sikkerhed. Men også muligheden for at jeres barn kan ansøge om boligstøtte til huslejen. Dog en husleje efter gældende regler på området.

Andelsbolig er en billigere investering end ejerbolig

Ejerbolig er oftest dyrere at købe, så forældrekøb andelsbolig er attraktiv for mange forældre. Men investeringen går mere på, at hjælpe sit barn med en bolig frem for en større gevinst ved et eventuelt salg. Men boligen kan også overdrages via et salg til sit barn efter endt studietid. Dog er der også her, regler der skal tages højde for.

Fordelagtigt at benytte en advokat

Da der er en del regler og hensyn, der skal være på plads både til gavn for jer som forældre men også for jeres barn, vil en advokat være tilrådelig at benytte. På den måde sikrer I jer også, at I overholder lovgivningen på området.

Også hvis der skulle tilstøde nogle problemer ved ejendommen eller i andelsforeningen. Ligeledes sikres du at alle papirer omkring forældrekøb andelsbolig er på plads og efter bogen.

Set med den unges øjne

For den unge selv kan det dertil være trygt med stabilitet omkring sin boligsituation. Ligeledes kan der være mere ro, som dit barn også har behov for. Idet at bo sammen med en masse unge mennesker, trods det kan være sjovt også kan være hektisk. Her er det måske ikke altid nemt at finde den ro til sine studier, som man behøver.

Hvilket også gør, at der kan være stor udskiftning af bofæller, som man nok ikke helt undgår også at skulle forholde sig til. Det er selvfølgelig også lærerigt, man for nogen mennesker kan det også føles stressende.

Nye input og nye fællesskaber

At flytte hjemmefra kan for nogle unge mennesker også være en stor ting. Trods man glæder sig, følger der også et ansvar med. Her kan det føles trygt, at bo i en bolig, som man har fundet sammen med sine forældre.

Det kan dertil være en bolig, som ligger tæt på sine forældre. Hvilket kan være en tryg følelse, indtil man lander i alt det nye omkring en. Dertil kan det bidrage til en glidende overgang til at stå helt på egne ben efter endt studietid.


Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *