Kan man investere i ædelmetaller i Danmark?

Kan man investere i ædelmetaller i Danmark?

Der snakkes i dag om krypto, ETF’er og andre former for investeringer. Det er jo ikke alle, der ønsker at investere i disse ting – måske fordi de allerede har investeret for mange penge og ikke ønsker at smide flere penge efter det. Ædelmetaller er noget, man har investeret i længe. Kigger man på hvem der investerer i hvad, så kan man se, at de lidt ældre i nogle tilfælde kan foretrækker ædelmetaller, da de er fysiske og håndgribelige. Den yngre generation er dog for tiden mere tilbøjelig til at investere i digitale aktiver som krypto.

Ulemperne ved ædelmetaller i Danmark

Der er nogle ulemper eller udfordringer ved at investere i ædelmetaller, hvis du bor her i landet. Det er faktisk ikke ligegyldigt hvor du bor, da reglerne er forskellige, og der kan være ting som moms involveret, der kan æde din profit.

Når du tjekker kursen på en bestemt ædelmetal inde på relevante hjemmesider som https://metals.dk, så kan man hurtigt se, at der er forskel på den kurs og eksempelvis den kurs, som man kan købe guld eller sølv for nede på hovedbanegården i København. Forskellen skyldes nemlig, at der er tale om den “rå” eller “rene” pris online, hvorimod dem nede på banegården sælger mønter og alt muligt andet, hvor de har lagt deres gebyrer og fortjeneste oveni.

Man bør derfor overveje, om det ikke er bedre at købe ædelmetaller i digital format uden at det skal ende ud i noget kryptovaluta. Man køber bare et certifikat, hvor der står, at man ejer X antal gram guld, sølv eller noget helt andet. Her skal man heller ikke betale moms og alt muligt andet, og så er det meget nemmere at købe og sælge sammenlignet med fysiske metaller. Der er forskellige måder at købe det på, hvis det skal være digitalt. Man gør det dog igennem CFD’er.


Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *