Kend alkohols langtidsvirkning på din krop

Kend alkohols langtidsvirkning på din krop

Det er ikke kun alkohols indtagelse, der påvirker din krop, men også dens langtidsvirkninger. For hvis du drikker alkohol i store mængder over længere tid, kan det have alvorlige konsekvenser for din krop.  Det er især to ting, alkohol påvirker: din lever og dit nervesystem.

Lever

Langtidsindtagelse af alkohol kan give leverskader som f.eks. fedtleverskader, inflammation i leveren og cirrose. Fedtleverskader er den hyppigste form for leverskade, og cirrose er den mest alvorlige form for leverskade.  Derfor er det vigtigt, at du kender alkohols virkning på din lever, så du kan tage de nødvendige forholdsregler for at undgå leverskader.

Nervesystem

Langtidsindtagelse af alkohol kan også påvirke dit nervesystem. Alkohol kan føre til nerveforstyrrelser, som f.eks. perifer neuropati, som er en form for nervebetændelse. Symptomer på perifer neuropati kan f.eks. være smerter, følelsesløshed og stikken i fingre og tæer.  Alkohol kan også føre til en såkaldt Wernicke-Korsakoffs sygdom, som er en neurologisk sygdom, der blandt andet kan give hukommelsesbesvær og problemer med at koordinere bevægelser. Derfor er det også vigtigt, at du kender alkohols virkning på dit nervesystem, så du kan undgå de alvorlige konsekvenser.

Behandling

Hvis du drikker for meget alkohol over længere tid, kan det være en god idé at søge alkoholbehandling Odense.  På den måde kan du få den nødvendige behandling for at komme tilbage på rette spor.

Dine muligheder for behandlingssteder

Der findes ikke ligefrem mangel på behandlingssteder, der tilbyder alkoholbehandling i Odense. Så du skal blot sørge for at finde det behandlingssted, der passer til dine behov. Det kan f.eks. være en privatklinik eller et offentligt behandlingssted.  Hvis du har et arbejde, vil en privatklinik være oplagt, da du her kan tilrettelægge behandlingen på en måde, der passer til din hverdag. Det er vigtigt, at du forstår virkningen af alkohol. Det er ikke kun den korttidseffekt, men også langtidseffekten, du skal være opmærksom på.


Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *