Kvalitetssmykker – alt du skal vide om smykker som investering

Kvalitetssmykker – alt du skal vide om smykker som investering

Når de fleste mennesker tænker på smykker, tænker de på dem som en personlig udsmykning. Men vidste du, at smykker fra anerkendte mærker som Ole Lynggaard også kan være en god investering? Hvis du overvejer at købe kvalitetssmykker som en investering, er der dog et par ting du skal vide.

Smykker som investering – to gode grunde

  • En af grundene til, at eksempelvis Ole Lynggaard smykker er en god investering, er, at det er et håndgribeligt aktiv. I modsætning til aktier, som kan stige og falde i værdi, er smykker noget, som du kan holde på og nyde i mange år fremover.
  • En anden grund til, at smykker er en god investering, er, at de har en tendens til at holde deres værdi over tid. Så hvis du køber et kvalitetssmykke i dag, vil det sandsynligvis være lige så meget værd som (eller endda mere end) det, du har betalt for den i fremtiden.

Selvfølgelig er det ikke alle smykker, der er en god investering. Hvis du vil tjene penge på dit smykkekøb, skal du sørge for at købe smykker af høj kvalitet, der kan holde til tidens tand. Se eventuelt https://guldbrandsenjuveler.dk/, de har et stort udvalg af Ole Lynggaard og andre anerkendte producenter.

Tre tips til smykkevalg

  • Se efter håndværk af høj kvalitet: Når du køber smykker, skal du sørge for at kigge efter tegn på kvalitetshåndværk. Dette omfatter ting som glatte kanter, symmetriske designs og veludførte spænder.
  • Vælg tidløse stilarter: En anden måde at sikre, at din smykkeinvestering holder sin værdi på, er at vælge tidløse stilarter.
  • Gå efter gode materialer: Endelig skal du sørge for at vælge smykker af materialer af høj kvalitet. 

Sådan måles kvaliteten af guld

Når det drejer sig om guldsmykker, er der nogle få måder at se, om de er af høj kvalitet. Det første du skal kigge efter er karatmærket. Karatmærket fortæller dig, hvor rent guldet er – jo højere tallet er, jo renere er guldet. Derefter bør du tjekke efter stempler. Stempler er særlige mærker, der angiver, at smykket er blevet uafhængigt testet for kvalitet, som eksempelvis Ole Lynggaard – disse kan også kaldes for certificeringer. Sidst kan det godt betale sig at spørge om smykkets vægt.

Hvad med diamanter?

Når det drejer sig om diamanter, er de fire C’er en god måde at bedømme kvaliteten på. De fire C’er står for slibning, klarhed, farve og karatvægt.

  • Slibningen af en diamant er vigtig, fordi den har betydning for, hvor funklende diamanten fremstår. En godt sleben diamant vil have masser af “ild” – det vil sige, at den vil reflektere lyset godt og fremstå meget skinnende.
  • Klarhed henviser til, hvor mange fejl eller indeslutninger (interne fejl) en diamant har. En diamant af høj kvalitet vil være “ren i øjet”, hvilket betyder, at der ikke er nogen synlige fejl eller indeslutninger.
  • Farve er en anden måde at bedømme en diamants kvalitet på. De bedste diamanter er farveløse eller næsten farveløse – de må ikke have gule eller brune nuancer.
  • Og endelig er karatvægten et mål for, hvor stor diamanten er. Større diamanter er sjældnere (og derfor mere værdifulde) end mindre diamanter.

Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *