På fisketur med dit barn – sådan får I den bedste oplevelse

På fisketur med dit barn – sådan får I den bedste oplevelse

På fisketur med dit barn – sådan får I den bedste oplevelse

Hvis der er noget, der kan bringe os tættere sammen, så er det at være i den ro, der opstår under lystfiskeri. Her bliver natur og nærvær indhold i sig selv. Mange er af den misforståelse, at børn ikke kan sætte pris på denne oplevelse. Men hvis man gør sig de rette forberedelser inden, kan det sagtens blive en god fisketur for barnet også. Så pak fiskegrejet, hop i termostøvlerne og tænd piben – for nu skal I på børnevenlig fisketur.

Det rette udstyr

Som det altid gør sig gældende ved fiskeri, er det alfa omega at have det rette udstyr. Det kan blive koldt at stå stille længe, og det er især vigtigt at tænke over med børn, som måske ikke altid får det sagt højt, hvis de fryser. Pak dem derfor godt ind i flere lag, for eksempel en fleece og en vindjakke, lange bomuldsbukser og overtræksbukser udenpå, hue og vanter og varme støvler på fødderne. Termostøvler er geniale til formålet, da de er en fusion imellem en vinterstøvle og en gummistøvle. Hvis dit barn trænger til nogle nye, kan du her https://www.parcellet.dk/shop/fodtoej-vinterstoevler-327c1.html tage et kig på Bisgaards termostøvler, som er både fri for kemikalier og har gratis ombytningsservice, hvis størrelsen ikke passer.

Involver barnet

Dét at fiske kan være en abstrakt ting for et barn. Mange børn har måske set noget om det på film, eller læst om det i en bog, men det er ikke sikkert, at de kan forestille sig, hvordan det føles. Find gerne flere bøger eller film om emnet, og læs og se dem med barnet. Sæt tid af til at tale med dit barn – gerne længe inden I skal afsted på fisketur. 

Prøv at se om du kan opbygge en spænding og en begejstring omkring dét, at I skal på eventyr sammen. Det kan være en god idé at tage barnet med ind i en lystfiskeributik, hvor barnet kan vælge sit eget blink og få sin egen børnefiskestang. Gør oplevelsen mere eventyrlig, ved for eksempel at snakke om farven på det blink, barnet har valgt. Hvorfor vil den farve virke godt?

Det kan være, at det er den fisk I fangers yndlingsfarve. Forbered også barnet på, at når fisken er fanget, skal den slås ihjel. Forklar barnet, at fisken ikke kan trække vejret, når den kommer op af havet, og derfor er det er ikke rart for den at ligge der, når først den er blevet fanget. Hvis barnet synes, at det er uhyggeligt, kan du forklare, at det er livets cyklus. At de store fisk spiser de mindre fisk, og at de små fisk ikke bliver kede af det, for de har haft et dejligt liv. Hold øje med barnets reaktioner på det du siger. Hvis barnet ikke virker beroliget, skal du nok bruge lidt mere tid på at snakke om denne del, før I tager afsted.

Forhåbentlig var denne artikel en inspiration til, hvordan fisketuren kan gøres mere børnevenlig, så du og barnet fremover kan deles om interessen og passionen for lystfiskeri. Rigtig god tur!


Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *