Sådan fejrer du fasten

Sådan fejrer du fasten

Mange kristne trosretninger overholder fasten som en tradition. I de fyrre dage forud for Jesu død og opstandelse var der hellige offerritualer. Ortodokse kristne, katolikker og nogle protestanter faster, beder og slutter fred med Gud i hele fasten for at gøre sig klar til den hellige uge. Denne fyrre dages periode er en god mulighed for at reflektere over alt og give os selv tilladelse til at bære vores kors, som Kristus gjorde. Fortsæt med at læse for at finde et par tip til fejring af fasten.

1.Koncentrer dig om din spiritualitet

Fastetiden er præget af højtidelighed og offer til minde om Jesu udvandring til ørkenen; vores offer tjener som en påmindelse om den selvopofrende handling, som Jesus udførte for at sone for vores synder. Det er en skik i fastetiden at bringe et offer i disse 40 dage som følge heraf.

hvornår er det fastelavn? Traditionelt slutter fasten på “Hellig lørdag”, som er en lørdag under “Holy Week”.

Overvej alle de uvæsentlige detaljer i dit liv, der afleder din opmærksomhed fra Gud. Oplever du, at du bruger mere tid på at sende sms’er og opdatere dine profiler på sociale medier, end du bruger på at bede og tilbringe tid sammen med Gud? Spiser du ofte junkfood som en vane? Hvad kunne du leve uden i dit liv?

2.Deltag i liturgi eller messe

Det er tilrådeligt at gå i kirke ofte og tænde lys, især i fastetiden, ud over den ugentlige søndagstjeneste. Din bøn beder Jesus om at sankt hans bål og give, at vi efter dette livs mørke må ankomme med fokus på ildens symbolik og dens forbindelse til evigt liv.

På askeonsdag, når vi husker, at vi er lavet af støv og vender tilbage dertil, begynder fasten officielt. En god tilgang til at overholde fasten er at deltage i en af de ekstra gudstjenester, som mange traditioner holder midt på ugen. Tjenesterne kan give yderligere motivation til at forblive engageret i formålet med at bringe fastelavnsofre. Askeonsdag og skærtorsdag/langfredag (eller begge dele) er dine oplagte alternativer, hvis du beslutter dig for at tage et par ekstra gange i løbet af denne sæson.

3.Føj en særlig aktivitet til din fastelavnsrutine

Det er fantastisk at opgive noget i 40 dage, som Facebook eller chokolade, men hvorfor ikke også prøve at gøre en positiv ændring? Beslut dig for at tilbringe mere tid sammen med din familie, i bøn og i andres nærhed. Du bør også beslutte at give slip på tidligere smerte.

I løbet af disse 40 dage vælger nogle familier at gemme deres ekstra ændring og bruge den til god brug. Brug det på forsyninger til de mindre heldige, giv det til kirken eller en nærliggende velgørenhedsorganisation, eller doner det. At fokusere på dem, der ikke har noget at ofre i første omgang, tilføjer et behageligt strejf til denne sæson.

4.Brug lidt tid på at tænke og reflektere

Mens årstiderne, der kommer før og efter fasten, er solrige og lyse, er jul og påske tider med glæde og glæde. Det er et øjeblik med nedskæringer og enkelhed. Det er et godt tidspunkt at overveje din tillid til Guds barmhjertighed og din religiøse overbevisning. Brug et øjeblik på at overveje, hvordan I viser Kristi kærlighed.

For at afslutte det hele falder fasten om vinteren i de fleste regioner, hvilket tjener som en melankolsk påmindelse om den lidelse, Jesus udholdt i bytte for vores lykke.


Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.