Sådan fisker du sikkert fra båden 

Sådan fisker du sikkert fra båden 

Hvis du er vant til at fange fisk fra en båd, så kender du også til havets farer. Der skal nemlig ikke meget til at blive fanget i en forkert bølge eller en voldsom vind. Men udover redningsvesten så er der andre essentielle ting, som du skal huske på din tur ud på vandet. Her kan du læse om, hvad du mangler på din båd. 

Har du husket redningsvesten? Tjek. Hvad med GPS’en? Tjek. Fiskestang og fiskerogn? Tjek. Så er du godt på vej ud på båden. Men for at fiske sikkert fra havet er der flere ting, der er værd at huske på. Det er nemlig let at tabe ting og sager overbord, der er livsnødvendige for, at du kan sejle videre. Her får du lidt inspiration til, hvad du kan investere i, før din næste fisketur. 

Køb det bedste udstyr 

Det virker næsten åbenlyst, at dine ting og sager på båden skal være vandtætte. Men der findes smart teknologi, der gør, at dine ting ikke bare slipper for vand, men også at du kan finde dem igen, hvis de skulle ryge overbord. Din radio er livsnødvendig, når du er til havs, så hvad med en Håndholdt VHF eksempelvis? Ryger den i vand, så flyder den ovenpå igen. Og den er udstyret med teknologi, der gør, at du kan finde den i vandet igen.  

Et førstehjælpssæt er selvfølgelig også livsnødvendigt ombord på en båd – det er til for at redde liv. Men sådan et er ikke meget værd fyldt med vand. Derfor kan du få et Vandtæt førstehjælpssæt, der holder vandet ude, hvis det ved et uheld skulle ryge overbord. Så kan du fiske den op af havet igen og have den klar, hvis det værste skulle ske. 

Forbered dig på alt 

Selvom de danske farvande er stille og rolige, så er det altid en god ide at forberede sig på det værste, der kan ske. Kompas til båd er derfor en vigtig ingrediens til dit fiskeeventyr. Lad os sige strømmen går i mørket, og du er overladt til stjernerne. Så er det fordel at have et kompas klar, så du ved, hvor landet ligger, og du kan komme sikkert til lands igen.  

Når det kommer til havet, så kan man ikke forberede sig godt nok. Sørg derfor for at have alting i orden, inden du sejler ud. Uheld kan ske for selv den bedste, og med det rigtige udstyr kan du sejle til havs med god samvittighed.   


Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.