Sådan træner du bedst din hund til at tage med på ferien

Sådan træner du bedst din hund til at tage med på ferien

Har du en hund, som du ønsker at tage med på dine ferierejser, kan der være nogle refleksioner, som du skal gøre dig inden da. Det handler om, at din hund skal kunne føle sig tryg, hvis den for eksempel skal med ud at flyve, køre langt i bil eller sidde stille i en bus eller i et tog i lang tid. Det både en kæmpe hjælp for hunden og for dig som ejer, at I har øvet nogle af situationerne hjemmefra, så det ikke bliver en helt ny oplevelse for hunden, når I endelig er afsted under rejsen. her ser vi nærmere på, hvordan du kan træne din hund optimalt til denne rejse. 

Træn med farver, helst gult og blåt 

Når du skal træne din hund til at kunne sidde i et fly, kan du starte med at bruge en bold i gul eller blå og kaste den op i en kurv eller ind i en hundeboks, hvor hunden skal befinde sig under rejsen. Grunden til, at det skal være en gul eller en blå bold er, at hunden faktisk er rød/grøn farveblind og dermed ikke ser disse farver særligt tydeligt. Den ser den røde farve som mørk mens den grønne ses som grå. Når du kaster og leger med bolden, som hunden så henter eller sidder med i kurven eller boksen, vil den synes, at det bare er sjovt. I kan dermed gøre det samme, når den skal gå op i eller ind i boks eller kurv på rejsen, som så føles velkendt. Hvis en medpassager i flyet så spørger: kan en hund se farver, kan du med det samme sige, at den sagtens kan se farver, men ikke kan skelne mellem rød og grøn. De grønne exit skilte i flyet vil derfor for den være grå. 

Medbring et kølende tæppe 

Når du er afsted på ferie med hund, vil den nok komme til at få det rigtigt varmt, hvis I er sydpå. Her kan et kølende tæppe, som den sidder eller ligger på, være det, der redder den fra at smelte helt væk. Et kølende tæppe har den fordel, at det har en gel indbygget, som virker kølende, og som dermed giver hunden et let kølende effekt på huden, musklerne og leddene. Det er også et tæppe, som du kan træne med derhjemme, hvor du sætter dig på tæppet og kalder den hen til dig. Hvis I så skal sidde i et tog eller en bus i lang tid, kan du her gøre det samme. Brede tæppet ud, og kalde den hen til dig. På denne måde vil hunden synes, at det bare er rart og velkendt, og at I hygger jer sammen. Den vil ikke opleve det nær så fremmed, hvilket igen gør jeres ferierejse meget nemmere og komfortabel. 

Nyd ferien sammen 

Når I har trænet rejsen sammen, kan I herefter bare nyde ferien sammen, og bare slappe af og gå ture på stranden. Noget, som I helt sikkert begge har fortjent og vil blive husket i lang tid fremover. Rigtig god ferie.


Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *