Thuja hæk og træer – Et godt valg til en stedsegrøn hæk og have

Thuja hæk og træer – Et godt valg til en stedsegrøn hæk og have

Du kan bruge thuja som både hæk og træ. Thuja hække er meget tætte og flotte, mens thuja træer kan blive høje. Du kan finde thuja i mange grønne områder og de er ofte brugt som hækplanter.

Hvis du overvejer at plante nogle, skal du overveje, hvilken type der vil passe bedst til dine behov.

Der findes nemlig 6 forskellige sorter af thuja, og de har hver deres fordele og ulemper.

Vælg den rette Thuja

Når du vælger en thujahæk, er det vigtigt at tage højde for, hvor meget plads du har til rådighed. De fleste af thujaerne kan blive ret store, så det er ikke noget problem, hvis du har lidt plads tilovers. Det er dog ikke alle sorter, der egner sig lige godt til at være i potte.

Thuja træerne kan få et meget imponerende udseende, men de kræver også mere plads end hækkene. Hvis du har en have, der er ret stor, kan du overveje at plante et thuja træ.

Thujaerne kan blive meget høje, så det er ikke noget problem, hvis du har lidt plads tilovers. Det er dog ikke alle sorter, der egner sig lige godt til at være i potte.

Stedsegrønne hække

En anden ting du skal have in mente, når du vælger en thuja, er dens farve og bladform. Thujahække har grønne blade, men begynder de at blive brune eller gule, skal du straks prøve at afhjælpe problemet.

Det skyldes ofte mangel på næring, vand eller begge dele. Det er heldigvis forholdsvist simpelt at gøre noget ved hurtigt.

Et stort plus ved en Thujahæk og træer er at det er stedsegrønne nåletræer. Det betyder at de er grønne hele året rundt. Hvis du vælger en thujahæk, så slipper du altså for at kunne se lige igennem den om vinteren når bladende falder af de andre typer hække.

En thujahæk er til dig der vil have en tæt og kompakt vækst i din hæk, hele året rundt.

Thuja kræver ikke meget

En thujahæk vil typisk kræve mindre vedligeholdelse end et træ, fordi de fleste thujatræer er ret robuste. Hvis du planter en thuja i din have, kan det dog stadig være en god idé at give den lidt ekstra pleje i form af gødning og vanding.

Dette vil hjælpe den med at blive sund og rask.

Du skal dog være opmærksom på at du ikke beskære kraftigt, når du vil have klippet hæk.

Beskærer du din thuja for kraftigt, så kommer der ikke nye grønne skud frem.

Forbered din jord til Thuja

Når du har fundet den perfekte sort til dine behov, er det tid til at plante den. Du skal sørge for at jorden er forberedt til dine nye hækplanter.

jorden skal ikke være for tør. Er den det skal du fugte jorden ved at vande den. Du må på den anden side heller ikke gøre jorden for våd, så skal du vente til at den er mere tør.

Det er forholdsvis enkelt at plante thujaer. Følg blot vejledningen på plantesækken eller i din havehandbog. Husk at give dine nye planter lidt ekstra pleje de første par uger, så de kan vænne sig til deres nye hjem.

Efterfølgende skal du vande dem ca. en gang om ugen, afhængig af vejret. Glem ikke at fjerne eventuelle ukrudtsplanter, som kan konkurrere med dine nye thuja planter.


Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *