Tips og inspiration til at tage familien med på fisketur

Tips og inspiration til at tage familien med på fisketur

Uanset om du er nybegynder eller har fisket i mange år, er det måske på tide at overveje at tage familien med på fisketuren. Det kan byde på udfordringer for dem, som er vant til at fiske alene, men her kan du læse mere om fordelene og få tips til at involvere familien både på fisketuren og i køkkenet. Du kan desuden få inspiration til nye spændende tilberedninger af dine friskfangede fisk.

Fisketure styrker sammenholdet og madglæden 

Mange lystfiskere tager på fisketur alene, men sådan behøver det ikke at være. Børnene vil elske at komme med ud at fiske, og der er mange fordele ved at tage dem med. Den friske luft og den direkte kontakt med naturen får nutidens børn alt for lidt af. Samtidig har børnene godt af at lære at komme ned i gear og acceptere at nogle ting tager tid. Hverken børn eller forældre kan styre om – og hvornår – fiskene bider. Netop denne ventetid er lærerig for nutidens børn, som er vant til højt tempo og konstante skift.

Fællesskabet omkring fangsten – og stoltheden over at fange sin første fisk – er en kæmpe oplevelse, som desværre er de færreste børn forundt. Der er også noget helt særligt ved at tilberede og spise den fisk, man selv har fanget. Det giver lyst til at smage på nye ting, og en helt ny forståelse og respekt for naturen. At dele disse oplevelser som familie kan ikke overvurderes.

Måske tænker du, at det vil give alt for meget uro på fisketuren, hvis du skal have børnene med. Men sørg for at tænke på små aktiviteter undervejs, som kan holde deres opmærksomhed fanget, så behøver det ikke at gå så galt. Få dem eksempelvis til at sætte orm på alle krogene, eller løse knuder op på linen. Eller send dem på små ærinder eller løbeture undervejs, når det bliver svært at holde roen.      

Find nye familiefavoritter

Fællesskabet omkring fisketuren kan sagtens føres videre til at blive et fællesskab omkring maden. Særligt for kræsne eller forsigtige børn kan det være rigtig nyttigt at være med i køkkenet og få fingrene helt ned i råvarerne. Det giver en følelse af at bidrage med noget og gør ofte spisningen af maden mere spændende. I kan starte med at planlægge menuen sammen og aftale, hvordan jeres friskfangede fisk skal tilberedes.

Måske har I mod på at ryge jeres fisk selv, som rigtige mesterkokke med en elektrisk røgeovn. Så kan I få lækre røgede fisk til frokostretter og rugbrødsmadder. Eller I kan lægge fisken på grillen eller i ovnen med noget lækkert tilbehør til aftensmaden. Kun fantasien sætter grænser, og børnene vil elske at være med hele vejen igennem.

Der er masser af opgaver i køkkenet, som selv de mindste børn kan klare. De kan vaske risene eller putte kartofler op i gryden, mens de større børn skærer grøntsager og hjælper med at krydre fisken. Så overvej, om ikke du skal have familien med. Både på fisketuren og i køkkenet. Der er meget at vinde for både børn og voksne.


Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *