Valg af gode stole til stuen

Valg af gode stole til stuen

Lænestole i huset købes i tre tilfælde:

  • Når de er en del af et polstret møbelsæt. Lænestolene i sættet passer perfekt ind i interiøret og kolliderer ikke med sofaen, men understøtter det snarere visuelt og stilistisk.
  • Når vi vælger en stol eller et par stole som et selvstændigt møbel eller som et særligt sted at slappe af, udtrykker vi vores præference.
  • Ekstra seng: en stol-seng

Hvordan skal lænestole vælges, så de ikke bliver unødvendige møbler i stuen, men snarere et virkelig hyggeligt sted at slappe af?

Hvordan man vælger en stol i stuen

Ramme

Efter tallene og fakta, lad os tale om den interne fyldning af stolen, som bestemmer, hvor længe din bløde og hyggelige ven vil vare. Stellet er stolens fundament. Det er typisk lavet af naturligt træ, metal og spånplader eller MDF-plader. Der findes forskellige materialer på Sofastol.

Trærammen er langvarig, let og miljøvenlig. Det fungerer bedst med bøg, eg, valnød og ask. Nåletræer klare belastningen værre – det er bedre at nægte dem. Husk, at kvalitets trærammedele skal boltes sammen i stedet for at skrues eller limes.

Metalkonstruktioner er stærke, langvarige og rimeligt prissat. Rammen er ofte lavet af stål, men der er også designermodeller lavet af letlegerede elementer.

Fyldstof og polstring

Fyldstofet er typisk polyurethanskum eller holofiber; fjedersystemer bruges sjældnere. Comfortel – silikonebelagte polystyrenkugler – bruges til sækkestole og rammeløse modeller. Naturlatex eller hestehår bruges som fyldstof i luksusstole.

Polstringen er den samme som for sofaer: enhver form for stof, kunstigt eller naturligt læder.

Typer af stole

Moderne stuestole er klassificeret i flere typer baseret på deres funktioner. Ud over klassiske stole er der flere sorter, der er værd at tale om mere detaljeret.

 1.Stol seng

Enkle stole forstår eller udfolder sig ikke. Der er dog en særskilt kategori af stole, der let kan omdannes til fuldgyldige enkeltsenge. Hvis en af gæsterne overnatter, er en lænestolsseng praktisk. De er arrangeret på samme måde som sofaer. De mest populære formater er “Book”, “Dolphin” og foldestol muligheder.

2.Lænestol til afslapning

 Lænestole købt til afslapning og rekreation falder ind under en separat kategori. Disse er rockere og hvilestole. De bedste typer omfatter også lænestol med indbygget fodskammel.

Gyngestolen fås i en række forskellige stilarter, fra den traditionelle rottingversion til højteknologiske og moderne modeller med programmatisk vibrationsfrekvens og amplitudejustering.

Hvilestol – en afslappende stol med et bevægeligt ryglæn, der kan vippes efter din smag og en speciel fodstøtte. Dette er typisk en massiv struktur; lette er mindre almindelige. Stolene’ transformationsmekanisme er mekanisk og automatisk. Selvfølgelig er den anden mulighed meget dyrere. Når du køber en stol til afslapning, skal du huske på, at den vil tage meget plads.

3.Rammeløs sækkestol

 En speciel sækkestol lavet af tæt materiale (Scotchgard, mikrofiber, kunstlæder) fyldt med små polystyrenkugler er en meget demokratisk type stol. Perfekt til ethvert moderne interiør, let at flytte og rengøre. De er meget behagelige at sidde i, da disse stole tager form af kroppen.

En anden fordel ved sådanne møbler er de mange forskellige tilgængelige former. Du kan gå med en traditionel pæreform, en kugleform, en stor pude eller noget helt unikt.


Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *