Udnyt naturen i din mad

Udnyt naturen i din mad

Danmark er et land, der besidder mange smukke perler, men det kan man ofte glemme, når det bare er der, man sætter sine fødder hver evig eneste dag. Også naturen byder på kulinariske oplevelser. Så fang østers og skab dit eget delikate aftensmåltid.

Sæt dit liv i perspektiv

Det er så nemt at glemme at værdsætte det, man har lige foran sig. Sådan gælder det for mange ting – både personer, oplevelser, episoder mm. Men det er en god læring at prøve at gøre sig selv bevidst om magien i det, man laver her og nu. Det handler sommetider om lige at udvide sit syn og se situationerne fra et større perspektiv. Man vil kunne opleve en stor taknemmelighed, for pludselig kan det ramme, hvor beriget man i virkeligheden er.

Danmarks perler

Når man bor i Danmark, søger man ofte ud, når det kommer til det tidspunkt på året, der er dedikeret til ferie. Sjovt nok er det også i de måneder, der er allersmukkest i Danmark, og hvor, hvis man valgte at blive i eget land, kunne opleve naturen og stemningen på en helt særegen måde. Det er sundt at rejse til andre lande, for det er også vigtigt at have kendskab til andre kulturer. Det er først der, man kan se sin egen position oppefra og måske også blive bevidst om nogle privilegier, man er så heldig at have.

En ferie i Danmark kan dog noget helt særligt, og selvom man føler, man kender Danmark ud og ind, er det ikke tilfældet. Det handler også om at søge dét, man ikke har kendskab til. Har du måske besøgt smukke Venø? Når man er på venø, kan man få en følelse af, at man ikke er i Danmark. Med de stejle skrænter, enge og det åbne syn til fjorden, hvor det i øvrigt er godt at fange østers.

Udforsk dit eget land

Limfjorden er rig på lækre råvarer. Man kan enten bestille dem og nyde serveringen, eller man kan udfordre sig selv og lave egne retter ud af de fangster, man kan være heldige at gøre sig. Selvom dét at spise hjemmefanget mad er en udsøgt fornøjelse, skal man også huske at nyde processen. Det er en oplagt mulighed for dig og din familie, en sommerdag, at være sammen om denne aktivitet – bare være nærværende og nyde stilheden, den smukke udsigt og spændingen over, om I mon fanger noget.


Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *