At pudse vinduer er ikke så svært – Læs hvordan her

At pudse vinduer er ikke så svært – Læs hvordan her

Rengøring af vinduer er ikke altid en behagelig opgave. Det kan være beskidt og tidskrævende for den gennemsnitlige husejer at rengøre sine vinduer regelmæssigt. Men det er vigtigt, hvis du vil have dit hjem til at se bedst ud! Her er 10 måder, der vil hjælpe dig med at få vinduerne til at se så godt ud som nye

Det, du skal bruge er:

  • En balje med vand, blandet med opvaskemiddel
  • En svamp eller indvasker
  • En god og effektiv skraber
  • En tør klud

Nu sidder du måske og tænker, at du har det, du skal bruge, men hvordan pudser man vinduer?, og hvordan kommer jeg igang? – Vi kigger ofte ud af vinduerne, og bliver hurtigt mindet om, at de snart burde blive pudset, men orker man det lige i dag? Hvis du ikke har tid eller overskud til at pudse dem selv, så kan man altid hyre en professionel vinduespudser, som kan komme hver måned, eller måske hver anden måned, og pudse dem til ganske få penge. En professionel har også det rette udstyr, og ikke mindst, den helt rette teknik. Det tager ikke mange minutter for en erfaren vinduespudser at pudse alle vinduer i et parcelhus.

Fremgangsmåde

Først og fremmest skal du gøre dit værktøj klar. Så for at din skraber at tørre, og din svamp er ren. Start med at gøre dit vand klart. Det gør du ved at tage en balje eller spand fylde den med vand, og her tilføjer du en sjat opvaskemiddel. Er dine vinduer meget beskidte, kan du også tilføje lidt eddike.

Nu tager du din svamp eller indvasker, dypper den i sæbevand, og herefter begynder at vaske ruden. Sørg for at, komme i hjørnerne og kanterne. Når du har vasket ruden grundigt, så er det, at du skal have fat i din skraber. Der er stor forskel på kvaliteten på en skraber. En god skraber giver også et flottere resultat, når du er færdig, og er generelt lettere at arbejde med, end en skraber, der er skæv og i generel dårlig kvalitet. Så hvis du føler, at din skraber giver linjer når bruger den, så bør du gå på jagt efter en skraber i bedre kvalitet.

Når du skal starte med din skraber, så skal du altid starte oppefra og bevæge dig ned af. Nogen starter oppe i det ene hjørne og fortsætter enten lodret ned til bunden, eller vandret hen til kanten af vinduet. Gør hvad du synes er nemmest for dig. Det er blot vigtigt, at du overlapper dine baner, så der ikke er noget vand der løber.

Nu skal du have fat i dine tørre klud, og så skal du tørre din skraber tør for vand, og du skal naturligvis også tørre kanten af vinduet. Du kan også starte med at lægge et håndklæde eller aviser på gulvet, især hvis du vasker indendørs, da vandet godt kan løbe, imens du skraber.

Nu er du færdig, har du vasket din første rude og klar til næste. Hvis du ikke synes, at at ruden blev renere, så kan det være, at der er gået for længe siden sidste pudsningen. Sørg for at pudse dem hver 1-3 måned, for et jævnt resultat. 


Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *