Fisk på menuen

Fisk på menuen

De fleste danske ved, at vi bør spise fisk to gange om ugen. Det er sundt, giver masser af vitaminer og bidrager til en varieret kost. Men hvorfor er det nu lige, at vi helst skal spise fisk? Og hvordan tilbereder man sin fisk på en nem og lækker måde? Få et par tips her i artiklen.
Hvis du har indrettet dit hjem hyggeligt med Normann Copenhagen Little Bird, så kan du danne de helt rigtige rammer for en hyggelig aften.

Sommermad hele året rundt

Vi gør det sikkert alle sammen: glæder os til sommeren, hvor vi kan flytte køkkenet ud i haven og tilberede maden på grillen. Eller blot spise på terrassen, mens vi fanger de sidste af dagens solstråler. Der er næsten ingen grænser for, hvad vi kan finde på at lave af mad, så snart sommeren er over os. De fleste er nok mest vant til danskernes favoritter som saftige bøffer og grillede pølser. Men faktisk er fisk også rigtig velegnet til grillen. Fordelen ved at grille fisken er, at den skal have betydelig kortere stegetid end f.eks. bøfferne eller en stor steg. Og det gælder mindre stykker af fisk såvel som hele fisk. Pak en mørksej ind et stykke folie sammen med grønsager og krydderier, og smid det på f.eks. en stor Weber kuglegrill, og snart har du et lækkert måltid. Og selvom du måske tænker, at grillmad bedst egner som sommermad, så tro om igen. Grillmad er rigtig lækkert hele året rundt, og har du en kuglegrill på hjul, er den nem at finde frem både sommer og vinter. Desuden sparer du en del fedtstof ved at grille din fisk frem for at stege den på panden. Og så er smagen af sommer bare rigtig skønt i november.

Klima- og familievenlig mad

Fisk er ikke kun godt for din krop, men også godt for klimaet. Dog er det vigtigt at orientere sig om, hvilke fisk man kan tage med hjem til middagsbordet og hvilke fisk, der bør sættes ud igen. Nogle af de fisk vi fanger, kan være truede, og dem må vi ikke spise helt så mange af. Men fladfisk, torsk og sild er alle fisk, der kan spises med god samvittighed. Derudover kan det være en sjov familieoplevelse at tage ud og fiske sammen for herefter at bearbejde fisken derhjemme. Det lærer især børn om, hvordan vi skal spise for at passe på klimaet, og det giver et indblik i madlavning.

Rig på vigtige næringsstoffer

De fleste fisk indeholder en masse vitaminer og mineraler. F.eks. D-vitamin, jod og selen. Alle hjælper de til at styrke og opretholde forskellige funktioner i kroppen. Inddrager du fisk som en naturlig del af din hverdagskost, slipper du også for at spise fiskeolie og ekstra vitaminpiller ved siden af din mad. Desuden er mange fisk en fedtfattig spise og de mætter meget. Derfor kan du med fordel erstatte din fisk hvis du ønsker at smide et par kilo. Måske det kunne være et godt alternativ til okse-og svinekød her i julen? Egentlig er der kun fordele ved at få sat fisk højt på hverdagsmenuen. Og der findes et hav af opskrifter, som du kan gå på jagt i.