Forbedre dit arbejdsmiljø med en god kontorstol

Forbedre dit arbejdsmiljø med en god kontorstol

At vælge den rette kontorstol er vigtigt at forbedre dit arbejdsmiljø. Det er dog ikke en helt nem opgave, da kontorstole indeholder mange funktioner og er vidt forskellige bygget op. Har du dårlig ryg, skal man være ekstra opmærksom, da mådan hvorpår stolen støtter din ryg variere en del. Man skal starte med at se på sin anatomi, den bedste stol passer nemlig til den størrelse. Se efter den typpe støtte du får til ryggen, hvordan er lændestøtten, kan den justeres. Disse spørgsmål er vigtige således at du ikke får ondt i ryggen når du sidder længere tid på kontoret. På denne måde forebygger du skader, men også hvis du har en, giver du plads til at ryggen kan afspænde og forhåbentlig blive bedre. Stole som kan justeres i ryghøjden er en god idé, de giver et mere ergonomisk kontor. Ryggen stresses en del når den ikke får fuld dække, så både lændestøtten og ryglænet er vigtig for at gardere sig mod skader på ryggen.

 

Fandt Malmstolen 4000 som har en imponerende ryg, den kan justeres hele vejen, modsat andre kontorstole hvor det typisk er begrænset til lænden. En kontorstol som virker meget god mod dårlig ryg. Den kan blandet andet fås hos Prostole, som forhandler kontorstole til erhverv eller private. De havde mange ergonomiske kontorstole at vælge mellem med god ergonomi som Dux sæde,  Air Seat og Ergobalance som skaber et sundt arbejdsmiljø

 

Omgivelserne er også vigtige for at skabe et sundt arbejdsmiljø

Din krop fungere i samspil med resten af de arbejdsredskaber du bruger og din måde at arbejde på. For at bevare en sund ryg, er disse nemlige også vigtige sammen med kontorstolen. Tænker i hele dit arbejdsmiljø ind, opnår i bedre resultater. Hvordan man sidder på kontorstolen er meget vigtigt, som mange overser. Mange sidder typisk i den stilling de kan lide over en længere periode. Dette gør mere gavn end skade, der findes ikke en gylden stilling. Svaret ligger i at variere din siddestilling ofte, at sidde stift, er nemlig det mest skadelige man kan gøre. Uden at man tænker over det påvirker det ens humør, fordi man måske har fået en irritation i ryggen, nakken eller fået hovedpine. Man bliver mindre veloplagt og lettere irritabel de andre på kontoret vil bemærke det, som måske ikke helt forstår årsagen og tænker de måske har gjort noget. En kontorstol har faktisk større effekter end man egentlig tænker over det. Den giver dine medarbejdere et større overskud i hverdagen og et bedre humår, som skaber færre konfklikter. 

 

Husk også mødelokalet, det er også vigtigt

Mødelokalet er et sted som nogle arbejdspladser bruger mange timer i. Det er ikke altid at disse er udstyret med stole som er behagelige at sidde på. Ofte er de begrænsede i hvor meget man kan bevæge sig i dem. Varer mødet mere end en time, hvor man sidder helt stivt, er der grobund for skader. Ryggen udsættes for en enorm belastning sammen med resten af kroppen. Det er derfor vigtigt at afstemme behovet for de enkelte arbejdsplads. Hvor lang tid bruger vi i mødelokalet, således at man finder stole som passer til det formål. Det er vigtigt stolen ikke kun er et designer møbel. Men at den er komfortabelt at sidde i og at man kan bevæge sig lidt i den. Nogle gange er blot det at kunne vippe på stolen, afgørende for om man sidder godt eller dårligt. Med små vip undervejs, bryder man stivheden i kroppen og reducere risiko for rygskader.


Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *