Overvejer du at fiske fra båd?

Overvejer du at fiske fra båd?

Annonce

Er du dedikeret lystfisker, men er du træt af at være bundet til landjorden? Måske du skulle overveje at flytte dit fiskeri ud på vandet? Begynde at fiske fra båd? Læs med her.

Jolle eller flydering? 

Fiskeri fra båd kan ske på mange måder. Du kan fiske i søer, på åer eller på havet. Du kan fiske fra kajak, jolle, sejlbåd eller lignende. Mulighederne er mange, så vælg det der passer dig bedst. Det, der er fælles for fiskeri fra vandet, er, at du skifter perspektiv og får en hel ny måde at fiske på. Fiskeri fra flydering, kajak eller pontonbåd er meget populært til kystnært fiskeri. Det er heller ikke nær så omkostningsrigt, lige som det ikke kræver lige så meget udstyr som andre former for sø- og kystfiskeri. Vil du gerne lidt længere ud, så kan du med fordel sejle ud i jolle. En jolle til søfiskeri er ca. 10-14 fod lang, er åben og har en lille motor, og kan sejle dig ud, hvor fiskene er. I Danmark er det populært at fiske rovfisk som gedder, sandart og aborrer fra båd i søerne.

Tag ud på havet

Havfiskeri har noget større dimensioner end søfiskeri eller fiskeri fra jolle eller kajak. Ved du ikke om havfiskeri er noget for dig, så kan du med fordel tage på en af de mange ture for turister og andre, som finder sted ved kyster over hele landet. På den måde får du en god fornemmelse for, om havfiskeri er noget for dig. De store turbåde tilbyder oftest fiskeri med stang med henblik på, at du og de andre fiskere skal have fanget frisk fisk til aftensmaden. Derfor arrangeres fisketurene ofte sådan, at man kan fange populære spisefisk som torsk og fladfisk. Det gode ved at tage ud med en turbåd er, at det ikke kræver andet udstyr end dit normale fiskegrej.

Hav det rette grej

Du kan udføre forskellige former for fiskeri fra båd eller jolle. Både kastefiskeri, medefiskeri med mere. Du kan altså bruge dit almindelige fiskegrej. Der er dog flere ting, der kan hjælpe dig på vandet. Med en windex vindviser kan du for eksempel nemt finde vindretningen, hvilket er nødvendigt, hvis du sejler ud med sejlbåd. Et ekkolod kan gøre en forskel for dit jollefiskeri, da det giver dig et godt indblik i bund- og dybdeforhold. Anskaf dig for eksempel et kombi-instrument med både kortplotter og ekkolod.

 


Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *